Etik og kompetence – Pt. 3 der er intet nyt Under solen – er du en benchwarmer? Med Gud

Nogensinde har lyst til en miskendte bænk opvarmning vand dreng på arbejdspladsen? Mange mennesker har og vil finde sig besætter en stilling eller job, som de ikke kan lide. De kan endda foragter deres job. For at gøre tingene værre, en masse af de samme mennesker ufrivilligt eller selv frivilligt lukke ned deres evner og gaver på jobbet. Vores chef eller kolleger på arbejdspladsen kan gøre vores arbejdspladser en stressende sted. Mange medarbejdere er vred, deprimeret eller deres pendul svinger destruktivt tilbage frem mellem vrede og depression, da de sidder på life’s bænk som vand dreng – venter på at komme ind i spillet. Arbejde bliver et sted, vi hellere ikke tænke om meget mindre gå til hverdagen. Dette er sandt, uanset om du er en blå krave arbejdstager, professional, manager eller executive. Så hvordan vi håndtere disse situationer og overvinde dem?
Først følge Jesu eksempel. Kristus, uanset hvad han gik igennem, altid plantet og høstet en positiv afgrøde – lige hvor han var. Tag et kig på livshistorie af Joseph i bogen af Genesis. Joseph, ligesom Kristus, var altid en person, der plantet og høstet en positiv afgrøde – lige hvor han var. Uanset hvor Joseph befandt sig, gjorde Joseph altid, hvad der var ret og gjorde sig “gå til” fyr.
Andet, klar over, at du ikke er den eneste at støde de prøvelser, du går igennem. Mange som dig selv har klaret nogle meget alvorlige storme af liv, men har gået at vokse og få succes – trods deres situationer. Smerten og hjertesorg er ikke noget nyt. Længe før du når født, gik Joseph gennem hjertesorg og smerte, at de fleste af os vil aldrig gå igennem. Joseph blev offer for en kidnapning, sælges som slave, falsk anklaget og fængslet, forladt og glemt. Hvor mange af jer har haft til at gå igennem alle disse problemer, Joseph gik igennem i sit liv? Hvad Joseph gik igennem var forkerte og uretfærdige; aldrig-the-mindre, Joseph stadig vælge at være etiske og kompetent i alle ting. I alt, hvad han gjorde, brugt han aktivt sine talenter og gaver til at være det bedste han kunne være lige hvor han var. Resten Joseph tillid til Gud.
Hvilket bringer mig til mit tredje punkt, Gud vil få dig gennem. Du skal hele tiden tillid til Gud og hans ord. Gud siger, at han ikke vil tillade dig at gå gennem mere end du kan håndtere. Mener, at dette og har tro på ham. Gud holder altid sit ord. Gud ønsker ikke noget men bedst for dig. For at håndtere din negative jobsituation og over komme det, du har brug at vokse og udvikle både åndeligt og personligt indtil Gud åbner døren til din nye muligheder. Joseph, brugt fra den tid, han blev et offer for kriminalitet og op til det øjeblik, han blev en glemt mand, stadig sine gaver og talenter til at “gå til” personen. Som en slave i Potifars hus brugte han sine gaver og talenter til at blive “gå til” personen til Potifar. Joseph på intet tidspunkt ønsket at være en slave, men ved at blive gå til person, Potifar valgt ham til at styre sin husstand og ejendom. Potifar betroede i ham.
Flere af dem kunne identificere sig med Joseph, fordi du har også været falsk anklaget mens på jobbet. Mange af jer kan endda føle, at din arbejdsplads er som et fængsel, hvorfra du ikke kan undslippe. Selv om Joseph var en uskyldig mand, blev han stadig sendt i fængsel. Endnu, Joseph fortsatte med at vokse og udvikle. Joseph kunne ikke lide at være i fængsel, men han endte med at køre i fængslet. Joseph blev “gå til” personen til Gardenen. Gardenen tillid til Joseph og betroede ham.
For at gøre tingene værre for Joseph, blev han forrådt af en af sine kammerater fra fængslet, som havde lovet at fortælle Farao om ham og hjælpe Joseph få sin frihed. At peer kunne ikke fungere på sit løfte og Joseph måtte bo i sin nuværende stilling som en forladte og glemte fange. Alligevel fortsatte Joseph “gå til” person.
Så en dag Gud åbnede døren til lejlighed til at Joseph. Joseph blev bragt til kongen – Farao af Ægypten – til at løse et problem, som ingen andre kunne løse. Gud gav Joseph svaret på problemet. Joseph blev “gå til” personen for Farao. Farao forhøjet Joseph til administrerende direktør for Faraos Kongerige og Farao gav Joseph hans frihed. Joseph var klar til denne stilling, da det kom. Han havde hele tiden dyrket og udvikles personligt og åndeligt, trods sin modgang. Joseph havde udviklet færdigheder, talenter, der gjorde ham til en meget stand administrerende direktør. Som en kompetent leder, Joseph guidede både hans familie og Faraos Kongerige gennem tider med masser og katastrofesituationer.
Så, er du vokser og udvikler åndeligt og personligt lige hvor du er? Er du klar til at blive en “gå til” person? Er det ikke tid, du hæve sig over din vrede og fortvivlelse? Jeg vil opfordre dig til at være en “gå til” person lige hvor du er nu. Det gør ikke noget hvis dine kammerater eller din chef nogensinde anerkende, hvem du er og dit bidrag. Det betyder kun, at du arbejder, hvor du er som hvis du hvor arbejder direkte for Gud. Du skal blive bedst du, at du kan blive. Give slip på at vrede og fortvivlelse min ven. I stedet Lad Gud bekymre sig om hvad fremtiden bringer for dig. Gud kun ønsker du Forbered dig åndeligt og personligt lige hvor du er nu. At være din bedste højre i gør, så du vil udrette her og nu. Gud kan give bedst til dig senere og du vil være klar til det, når han gør. Du kan og vil stige til niveauer, som du aldrig havde forestillet for dig selv. Derfor være en “gå til” person ligesom Joseph og en dag skal du finde, at du ikke længere opvarmning bænken som en glorificeret vand dreng. I stedet finder du, at du er blevet “gå til” spilleren af spillet.
Copyright 2005 Stan Lewis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.