Skal du lave tilbygning eller renovering af huset? Sådan giver du dig selv en hjælpende hånd

Behøver du en større garage til opbevaring? Skal et rum laves om, så det bedre passer til resten af boligen? Har du lyst til en terrasse ud til baghaven, så haven rigtig kan nydes? Der kan være mange grunde til at lave diverse additioner og ændringer på boligen. De kan både være med til at gøre boligen mere fuldendt og gøre dig mere tilfreds med boligen, men det kan også være med til at forhøje boligens værdi, hvis den skal sælges engang i fremtiden. Det er dog ikke billigt at lave disse ændringer – langt fra. Men du kan dog hjælpe dig selv lidt på vej, når projektet skal sættes i gang.

Her kan du hjælpe dit projekt på vej

De hjælpende værktøjers indflydelse afhænger af størrelsen og prisen på projektet, men disse værktøjer hjælper i nogle tilfælde:

  • Hvis du mangler lidt flere penge for at nå budgetmålet for projektet, kan du overveje at tage et lån. Hvis der er deadline for projektets igangsættelse, kan du vælge et lån med straks udbetaling, så du straks kan gå i gang. Du bør dog have lidt penge tilovers efter projektet til rentebetalingen.
  • Vælg de rigtige håndværkere, ingeniører, arkitekter osv. Det kan gøre en verden til forskel, hvis du får nogle gode arbejdere ind til projektet. Spørg og research lidt rundt omkring og find de bedste, så prisen og selve projektet bliver så godt som muligt.
  • Overvej tidspunktet for projektet. Hvis du f.eks. vil have nyt tag, er det bedst, at projektet ligger om sommeren. Hav også kalenderen fuldstændig under kontrol, så projektet ikke overlapper med noget andet.
  • Hvis du har flere projekter i tankerne, så overvej, hvilken giver boligen mest værdi for prisen og værdi for dig.